Home RAMADAN 10 TIPS OM JE VOOR TE BEREIDEN OP DE RAMADAN

10 TIPS OM JE VOOR TE BEREIDEN OP DE RAMADAN

by admin

De maand Ramadan staat voor de deur, een maand waar we wekenlang naar uitkijken. We willen allemaal het uiterste uit deze maand halen, iedereen is daarom op zijn of haar manier bezig met voorbereidingen voor deze gezegende maand.

Ondanks dat de maand Ramadan een maand van aanbidding is, blijven de dagelijkse verantwoordelijkheden staan. Door wat voorbereidingen te treffen maak je het jezelf niet alleen makkelijker maar ook minder stressvol. Je creëert meer tijd voor Ibadah en zal op een rustgevende manier genieten van de beste maand der maanden. Ik heb mijn 10 tips voor je op een rij gezet zodat je straks bewuster van de maand Ramadan kunt genieten.

TIP 1

Begin je dag met het uitvoeren van de zwaarste en/of belangrijkste taken.

TIP 2

Stel een aantal islamitische boeken samen die je graag in de Ramadan wilt uitlezen en leg ze op een vaste plek.

TIP 3

Stel voor jezelf een aantal doelen op en bedenk hoe je op eenvoudige manieren Hasanat kunt verdienen en vergroten. Je kunt hiervoor de gratis Ramadanplanner gebruiken.

TIP 4

Misschien heb je al wat inspiratie opgedaan en heb je al een aantal gezonde recepten opgeslagen. Stel alvast een weekmenu op zodat je gerichter boodschappen kunt doen.

TIP 5

Sla een voorraad boodschappen in, koop wat meer van de meest gebruikte ingrediënten zoals vlees, rijst, pasta, brood, olie en kruiden. Dit scheelt je steeds een (vermoeiende) uitje naar de supermarkt, je bespaart niet alleen tijd en energie maar ook geld!

TIP 6

Maak gebruik van je vriezer! Snijd het vlees voor, marineer het en stop het in de vriezer. Snijd (in een hakmolen) basisgroenten voor die je nodig hebt voor het maken van soep en stop ze in de vriezer, tijdens het koken van je soep kun je alles zo in de pan gooien (zonder het te ontdooien), dit kun je ook met andere soorten groenten (die je vaak nodig hebt) doen.  Maak extra hapjes voor de vriezer als je er toch mee bezig bent.

TIP 7

Zorg voor een ramadan-proof keuken. Zet alles wat op je aanrecht staat in de kast en laat alleen datgene staan wat je daadwerkelijk zult gebruiken, zo houd je ruimte over en heb je ook minder schoonmaakwerk na het koken. Orden de voorraadkasten, vul je kruiden bij en check je serviesgoed, Geef de oven, vaatwasser en alle elektrische apparaten een grondige beurt.

TIP 8

Je kunt als je bezig bent met het huishouden of tijdens het koken naar een lezing  luisteren, maak tijdig een afspeellijst met interessante onderwerpen.

TIP 9

Winkel alvast voor de Eid door eidoutfits voor je gezin te scoren en cadeaus in te slaan. Een leuke eidoutfit voor kinderen kopen terwijl je aan het vasten bent, kan onnodige stress opleveren en het vinden van het juiste cadeau kan soms ook een hele opgave zijn.

TIP 10

Door de lange (en warme) dagen ben je misschien niet altijd in staat om een uitstapje te maken met je kind(eren). Je kunt dit compenseren door thuis iets met ze te ondernemen. Maak voor de gehele maand een schema met leuke knutselideeën en koop alvast de benodigdheden in.

You may also like

Leave a Comment