Home DOWNLOAD EID BOODSCHAPPENLIJST + 14 IDEEËN WAT JE MET VLEES KUNT BEREIDEN

EID BOODSCHAPPENLIJST + 14 IDEEËN WAT JE MET VLEES KUNT BEREIDEN

by admin

Terwijl moslims vanuit de hele wereld in Mekka bezig zijn met de voorbereidingen voor het vervoltooien van de jaarlijkse bedevaart (Hadj), bereiden de moslims over de gehele wereld zich voor op de Eid el Adha (het offerfeest): mooie eid decoraties, cadeautjes, lekkernijen en veel vlees! Eid al Adha staat vooral in het teken van vlees verdelen en vlees eten. Familieleden gaan bij elkaar op bezoek en eten zonder uitnodiging gezellig bij elkaar.

Als je drie dagen lang gasten krijgt dan wil je natuurlijk dat alles tot in de puntjes verzorgd is en dat je alles in huis hebt voor een feestelijke maaltijd en voor een gezellige BBQ. Goede voorbereiding is het halve werk, daarom heb ik een boodschappenlijst gemaakt voor een geslaagd eidfeest. De boodschappenlijst bevat o.a. alles wat je voor en na het verdelen van het vlees nodig hebt, onmisbare producten voor Marokkaanse gerechten en benodigdheden voor een BBQ. Door een boodschappenlijst te gebruiken bespaar je jezelf een hoop stress en kun je net als je gasten ook genieten van al het lekkers die je op tafel zult toveren! 

IDEEËN WAT JE MET VLEES KUNT BEREIDEN

De Marokkaanse keuken is divers en makkelijk. Met dezelfde kruiden en specerijen kun je verschillende gerechten bereiden doch smaakt iedere gerecht net iets anders. Aan de hand van het aantal gasten bepaal je een menu. Als je veel eters hebt is couscous bijvoorbeeld altijd een goede keus omdat de voorgerechten en salades komen te vervallen.

Wat voor gerechten kun je tijdens de eid met vlees bereiden?

 • Couscous met zeven groenten
 • Couscous met gekaramelliseerde rozijnen en uien “tfaya”
 • Tajine met verschillende soorten groenten
 • Tajine met artisjokken en doperwten
 • Vlees met kweepeer
 • Vlees met pruimen en amandelen
 • Vlees met uien en rozijnen
 • Vlees met olijven en gegrilde paprika
 • Vlees uit de oven
 • Lamsbout in de oven
 • Gestoomd vlees “mfewwer”
 • Vlees met rijst
 • Gegrild vlees aan een spies (BBQ)
 • Gegrilde blokjes lever gewikkeld in schapenvet “malfouf” (BBQ)

Houd er rekening mee dat voor of tijdens het hoofdgerecht er altijd een basic salade opgediend wordt.

Heel veel succes met de voorbereidingen!

You may also like

Leave a Comment