Home DOWNLOAD VAKANTIE VOORBEREIDINGEN + GRATIS INPAKLIJST

VAKANTIE VOORBEREIDINGEN + GRATIS INPAKLIJST

by admin

De zomervakantie staat om de hoek! Het hele jaar kijken we er naar uit en verheugen we ons op een welverdiende vakantie. Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat de vakantie voorpret leuker is dan de vakantie zelf? Het uitstippelen van de vakantie, het boeken en naar de vakantie toeleven, zorgt voor een enorm gelukkig gevoel. Om dit gelukkig gevoel tijdens je vakantie vast te houden, zijn goede vakantie voorbereidingen een must om onnodige stress te voorkomen, daarom heb ik een gratis inpaklijst voor jullie!

ZORGELOOS OP VAKANTIE

Goede voorbereidingen maken een vakantie zo veel leuker, het zorgt ervoor dat je reis en vakantie zorgeloos kan beginnen. Zorg ten eerste voor een goede taakverdeling, doe op tijd alle inkopen, houd een inpaklijst bij en bepaal bij een autoreis samen een haalbaar tijdstip van vertrek. Maak op tijd een planning zodat je dagelijks iets af kunt vinken en zorg ervoor dat je de dag voor vertrek uitgerust bent zodat je ontspannen aan de reis kunt beginnen.

DRAAIBOEK MAKEN

Als je eenmaal weet wat de bestemming zal worden en op welke manier je gaat reizen dan kun je eindelijk beginnen met de voorbereidingen. Bij een actieve vakantie is het verstandig om een goedlopende planning te hebben. Dit kun je doen door een draaiboek te maken. Maak een eigen draaiboek en verdiep je in de streek of land van bestemming. Verzamel zoveel mogelijk informatie door reisgidsen door te nemen, reisblogs te lezen, Pinterest af te struinen, hashtags op Instagram te zoeken en Youtube filmpjes te bekijken. Zet alle bezienswaardigheden, hotels, winkels en restaurants op een rijtje. Bij bepaalde bezienswaardigheden is het ook handig om je alvast in de geschiedenis te verdiepen.

WAT NEEM JE MEE

Als je met de auto reist, is het niet erg als je wat meer meeneemt dan nodig is. Als je gaat vliegen dan is dat een ander verhaal en heb je je te houden aan het aantal kilo’s bagage die je mee mag nemen. Maak een lijst voor het hele gezin met alle benodigdheden zodat je alleen datgene meeneemt wat je écht nodig hebt.
Naast dat je kleding en de essentiële verzorgingsproducten meeneemt, moet je ook aan het volgende denken:

  • paspoort (controleer ook de geldigheid van je paspoort )
  • reisdocumenten (eventuele visum, printen van tickets, eventuele toestemming om met minderjarige kinderen te reizen – dit is enkel als een van de ouders niet mee gaat)
  • geld en bankpassen (controleer de geldigheid en of je ook buiten Europa kunt pinnen)
  • Medicijnen (denk ook aan een medicijnenpaspoort)
  • Extra opslag voor je telefoon of camera zoals een sd kaart

Ik heb speciaal voor jullie een blanco inpaklijst gemaakt zodat je die (per gezinslid) naar eigen wens kunt invullen. Je kunt hieronder de inpaklijst downloaden.

HOE PAK IK HET AAN?

Ruim voordat we op reis gaan, verdiepen we ons in de streek of land. Als de bestemming een rijke geschiedenis kent, dan verdiepen we ons thuis vooraf in de geschiedenis. We proberen zoveel mogelijk informatie op te zoeken en zoeken vooral op Youtube naar vlogs van stedentrips (van de plek van bestemming). We maken een draaiboek met een volledige planning zodat we alles uit deze reis kunnen halen.

Ik ben niet iemand die speciaal een hele (zomer)garderobe aanschaft voor de vakantie (kleding splinternieuw in de koffer stoppen). Ik neem mee wat we in de kast hebben en pak ongeveer twee a drie dagen vlak voor onze reis alles in. Uiteraard schaf ik wel hetgeen aan wat we missen voor onze vakantie maar dit hangt vooral van onze bestemming af.

Toen de kinderen wat jonger waren maakte ik per kind een inpaklijst. Elk gezinslid heeft zijn eigen toilettas die ook een paar dagen van te voren in orde wordt gemaakt.

Ik vind het erg prettig om mijn huis spik en span achter te laten en maak werkelijk alles schoon. Een week van te voren maak ik een planning omdat ik er zeker van wil zijn dat ik niets vergeet (bijvoorbeeld een medicijnenpaspoort).

Ik ga de komende dagen beginnen aan onze vakantie voorbereidingen en zal dit middels mijn instagramstory met jullie delen. Wees welkom om een kijkje te nemen op mijn instagram!

You may also like

Leave a Comment