Home DOWNLOAD MAGISCHE DOEKJES VOOR JE BEZOEK

MAGISCHE DOEKJES VOOR JE BEZOEK

by admin

Iedereen weet dat je op Ali Express alles kunt vinden, maar dan werkelijk waar ook écht alles. Zo stuitte ik ook op deze magische doekjes! Ondanks dat ik niet wist wat ik kon verwachten, besloot ik om een zakje te bestellen en het met mijn bezoek uit te proberen. Ik deelde gisteravond op mijn instagram story het moment dat mijn gasten gebruik maakten van deze magische doekjes. Ik kreeg veel privéberichten met de vraag waar ik deze magische doekjes vandaan had. Van Ali Express dus!

Tajines, couscous en bastilla’s. De Marokkaanse keuken kent veel heerlijke traditionele gerechten. Het is een rijke keuken – de gerechten zijn vol van smaak door de verse kruiden, specerijen, de tijd en liefde die in het koken wordt gestoken. Naast de traditionele gerechten zijn er ook tafelmanieren. Zo eten wij met onze rechterhand – met drie vingers welteverstaan. Met onze duim, wijs- en middelvinger. Voor en na het eten worden de handen van de gasten gewassen, hiervoor wordt een “shlal” gebruikt. Een gietijzeren diepe schaal/kom met een gieter die rond de tafel gaat. De gastheer/vrouw gaat met in de ene hand de schaal en in de andere hand de gieter alle gasten af. Zo begint iedereen met schone gewassen handen aan de maaltijd. Na het eten wordt dit ritueel herhaald. Door gebruik te maken van een shlal zorg je voor extra comfort bij je gasten, ze hoeven op deze manier niet (steeds) van tafel.

MAGISCHE DOEKJES

Ik heb al een tijdje geen “shlal” meer in huis, maar wilde wel hetzelfde comfort aan mijn gasten bieden. En met deze doekjes behaal ik hetzelfde resultaat. Het zijn samengeperste doekjes die je eigenlijk tijdens het reizen kunt gebruiken omdat ze weinig ruimte in beslag nemen en bijna niets wegen. Ze zijn even groot als een pepermuntje en als je ze nat maakt, zetten ze uit en worden het stevige doekjes.

Door ze na de hoofdmaaltijd aan mijn gasten aan te bieden, konden ze met schone handen aan hun dessert beginnen. Ik weet dat er verfrissingsdoekjes bestaan ( citroendoekjes van papier in een scheurzakje) maar dit vond ik zelf persoonlijk een leuke toegevoegde waarde hebben na het eten en daarbij deze doekjes zijn steviger dan de papieren verfrissingsdoekjes.

Deze magische doekjes worden door verschillende verkopers op Ali Express aangeboden, je moet de zoekfunctie gebruiken en zoeken naar “magic towel” of “magische doekjes“. Zo is er voor ieder wat wils in verschillende prijscategorieën.

Ik ga in ieder geval een nieuw zakje bestellen want het was erg goed bevallen. Ze zijn ook nog eens handig voor in je tas of voor als je op reis bent want ze nemen heel weinig ruimte in beslag (ipv een hele pak natte doekjes).

TIP

Giet een scheutje oranjebloesemwater in het water voor een lekkere geur aan de doekjes

Volg me op instagram story voor de laatste koopjes, nieuwtjes en updates. 

You may also like

1 comment

Mahjouba juni 3, 2020 - 1:57 pm

he super ideeën heb je en tips
Waar heb je de glazen schaal met zilveren deksel waar je de magische doekjes in hebt van?

met vriendelijke groet,

Reply

Leave a Comment