Home ORGANIZEN ACTION KRUIDENPOTJES OPPIMPEN

ACTION KRUIDENPOTJES OPPIMPEN

by admin

Een nette kruidenkast is niet alleen een lust voor het oog  maar het zorgt er ook voor dat je tijdens het koken alles kunt vinden. Daarom mag je je kruiden best wel in mooie kruidenpotjes stoppen en op een “speciale plek” in je keuken bewaren.

Kruidenpotjes zijn in alle soorten en maten te koop. Niet alleen bij de Action maar ook bij andere bekende winkels  ( Ikea, Xenos, Hema en de Zeeman) kun je voor heel weinig mooie en goedkope glazen kruidenpotten kopen. Door de kruidenpotjes op te pimpen met een label creëer je een persoonlijke stijl en zorg je ervoor dat elke kruid of specerij een vast kruidenpotje heeft.

Een paar weken geleden ontdekte ik bij de Action deze handige glazen voorraadpotten. Enkele dagen daarvoor had ik bij de Ikea soortgelijke voorraadpotten gekocht. Ze passen qua design vrij goed bij elkaar en besloot ter plekke dat ik er kruidenpotjes van zou maken.

Ik heb de kruiden die ik het meest gebruik in deze potjes gedaan. De kruiden die ik niet zo vaak gebruik, blijf ik in mijn grotere voorraadpotten bewaren. Zo ook mijn voorraad basiskruiden (die koop ik vers in Marokko voor max. een kwart jaar in). Ik vul wanneer nodig is iedere keer de kruidenpotjes bij. Ik heb alle kruidenpotjes gelabeld met mijn eigen Happy Organized Home kruidenstickers.  In mijn keukenlade van 40 cm breed passen precies drie van deze potjes naast elkaar. Ik heb om het af te maken in elke kruidenpotje een houten schepje van Dille en Kamille gestopt. Tijdens het koken trek ik mijn keukenlade open en pak ik met veel gemak de kruiden die ik nodig heb.

In onderstaande Youtube video laat ik je zien hoe ik mijn kruidenpotjes heb gelabeld met vinyl stickers, hoe ik ze heb gevuld en natuurlijk het eindresultaat van mijn keukenlade.

Glazen voorraadpot 200 ml : Action 0,79 ct / Houten schepjes: Dille en Kamille 0,75ct / Kruidenstickers: 20 stuks 12,90 

kruidenpotjes, organizen

Volg me op mijn instagram (story) voor de laatste koopjes, nieuwtjes en updates. 

You may also like

Leave a Comment