Home Lifestyle CADEAU TIPS: 7 IDEEEN

CADEAU TIPS: 7 IDEEEN

by admin

De maand Ramadan is bijna tot zijn einde gekomen, de laatste dagen van de gezegende maand Ramadan zijn namelijk aangebroken. Moslims over de hele wereld zullen op de 29ste dag van de maand Ramadan uitkijken naar de nieuwe maan. Als deze is waargenomen, beëindigd de maand Ramadan en dient zich op de eerste dag van de maand Shawwal de Eid ul-fitr (bekend als het suikerfeest) oftewel “het feest van het verbreken van het vasten”.

Bij een feest horen cadeautjes! En niet zomaar cadeautjes natuurlijk, je geeft graag iets waar een ander wat aan heeft. Mijn eerste eid cadeau kreeg ik ruim 20 jaar geleden, bij een eid surprise samen met mijn familie. Ik heb tot de dag van vandaag nog steeds mijn eerste eid cadeau: een boek die ik graag wilde hebben. Een boek die me altijd dierbaar is gebleven. Zodra ik het zie, denk ik aan de eid van toen.

Een eid cadeau hoeft niet per se groot of duur te zijn. Het gaat om het gebaar. Dat je aan iemand denkt, iemand blij wilt maken of je waardering wilt uiten. Bij velen is het ook een soort compensatie omdat ze bepaalde feestdagen niet vieren. Maar bij velen spelen de centjes – die we van familie kregen tijdens alle bezoekjes die we aflegden – ook een rol. De guldens en eurootjes hebben plaatsgemaakt voor mooie persoonlijke cadeautjes.

Sinds een aantal jaren organiseer ik voor de familie een eid surprise. Tijdens ons verblijf in Marokko liet ik de familie daar kennis maken met het fenomeen “surprise”. Dit vonden ze geweldig. Het werd jaar na jaar een vast ritueel. Toen we weer eenmaal terug in Nederland waren, hebben we dit ritueel voortgezet met de familie hier. We trekken online lootjes en verassen elkaar!

Een leuk cadeau zien te vinden kost soms tijd, vooral als je voor meerdere mensen iets moet kopen, ik zet mijn top 7  (soort) cadeaus die je kunt geven op een rij. Dit zijn mijn tips!

RITUALS

Rituals blijft een favoriete winkel van me. Je hebt er niet alleen lekkere huisparfum maar ook verzorgingsproducten en lekkere thee. Door een cadeaupakket aan te schaffen zit je meteen goed. Je kunt online bestellen, je hebt het de volgende dag meteen in huis. Of je bezoekt de winkel, ze hebben hele goede corona maatregelen genomen. Je kunt dus op je gemak in de winkel van alles ruiken. Mijn voorkeur gaat altijd naar de geurstokjes. Ze ruiken stuk voor stuk enorm lekker. Klik hier voor meer info

SAYFF T-SHIRTS

Soms vraag je je af wat je je partner, broer of vader moet geven. Als je een geurtje cliché vindt, dan is een T-shirt van SAYFF zekereen leuk idee. Je krijgt een originele T-shirt met motiverende teksten. Naast dat deze jonge ondernemer een boost krijgt, doneer je ook meteen. SAYFF doneert namelijk een deel aan de bouw van een weeshuis/weeskinderen. Klik hier voor meer info

PARFUM

Zoals ik eerder schreef, een geurtje is misschien wat cliché maar daar is iedereen altijd wel blij mee. Je moet natuurlijk wel weten van welke geuren de persoon in kwestie houdt. Kruidige geuren of toch meer iets dat meer naar bloemen ruikt. Een parfum uitkiezen voor iemand is niet gemakkelijk maar je maakt er iemand zeker wel blij mee.

cadeau tips

EEN (KINDER)BOEK

Ik heb mijn eerste boek die ik als eid cadeau had gekregen nog steeds, dat zegt natuurlijk al genoeg. Een leuk, interessant, leerzaam of spannende boek. Het kan allemaal! Misschien heb je zelf iets gelezen waar je erg van onder de indruk was. Geef je kinderen (of nichtjes en neefjes) in ieder geval wel altijd een boek cadeau. Het stimuleren van lezen is erg belangrijk dus je slaat meteen twee vliegen in 1 klap. Een leuk verhalenbundel voor kinderen is de verhalenbundel met verhalen uit het leven van de profeet Mohammed ﷺ. Klik hier voor meer info

SIERADEN

Een mooi sieraad is een zeer speciaal cadeau om te geven en te krijgen. Je kunt iemand die geen gaatjes (in de oren) heeft, geen oorbellen cadeau doen. Dus weet wat je geeft. Let ook op de kleuren en grootte. Het is namelijk zonde als je iemand iets geeft maar het niet kan dragen omdat het te groot, te klein of gewoon niet diens smaak is.

CADEAUMAND

Ben je iemand die graag zelf iets in elkaar zet, dan is een mand vol met kleine cadeautjes een aanrader. Een mooie mok met theezakjes, chocolade, pak favoriete koekjes, een lekkere geurkaars, een tijdschrift en verzorgingsproducten. Je kunt het zo gek en duur maken als je wilt.

CADEAUBON

Als je het echt niet meer weet, dan is een cadeaubon het beste wat je kunt geven. Het komt een beetje onpersoonlijk over maar dan weet je in ieder geval dat diegene iets koopt waar hij of zij blij mee zal zijn.

TEN SLOTTE

Een mooi cadeau hoeft niet duur te zijn noch enorm groot, het gaat om het gebaar. De profeet ﷺ heeft gezegd “geef elkaar geschenken en jullie zullen van elkaar houden

You may also like

Leave a Comment